EN GLOBAL DCC-LEVERANTÖR med en lokal närvaro

Fexco Merchant Services, en division i Fexco-koncernen, är en marknadsledande leverantör av tjänster inom valuta- och penninghandel för säljföretag och inlösande banker världen över.

Fexco lanserade 1996 världens första dynamiska valutaväxlingstjänst (DCC). Företaget är idag marknadsledande och tillhandahåller sina lösningar till över 185 000 säljföretag tillsammans med fler än 40 inlösande banker globalt. Fexco är den främsta leverantören av DCC till alla sektorer, däribland till flygbolag, detaljhandel, hotell, tax-free, transport och underhållsektorn.

Mer om Fexco

Inlösande banker

Fexco:s Dynamiska valutaväxling (DCC) erbjuder en attraktiv lösning för inlösande banker och deras säljföretag då produkten genererar nya intäkter genom direktkonvertering av utländsk valuta.

Säljföretag

Fexco är världsledande inom Dynamisk valutaväxling (DCC) samt 'Multi-Currency Pricing' (MCP), en produkt där prissättning sker i flera valutor.

Tekniska partners

Fexcos Dynamiska valutaväxlingstjänst (DCC) är integrerad med ett stort antal betaltjänstleverantörer för att kunna erbjuda internationella kortinnehavare valet att betala i sin egen valuta.

Vad är Dynamisk Valutaväxling?

Dynamisk Valutaväxling (DCC) erbjuder internationella Visa- och Mastercard-innehavare möjligheten att betala i sin hemvaluta vid köptillfället som alternativ till den inhemska valutan.

Fexco uppfann Dynamisk Valutaväxling (DCC) 1996 och är idag marknadsledande inom tillhandahållandet av DCC-tjänster. Fexco:s DCC finns idag hos över 185 000 säljföretag globalt med över 40 internationella inlösande banker.

DCC för Kortinnehavare ger:

 • Bekvämlighet

  Kortinnehavare vet hur mycket de spenderar i sin hemvaluta.

 • Transparens

  Transparens i vilka växelkurser och marginaler som inkluderas vid växlingen på inköpsstället.

 • Kundens val

  Kortinnehavare väljer själv på terminalen om de vill acceptera DCC eller ej när de gör sina inköp.

 • Växelkurs

  Växelkursen som används är en konkurrenskraftig växelkurs som garanteras från köptillfället.

 • Affärsresa

  Förenklar reseräkningen för affärsresenärer som nu enkelt kan skicka in sina kostnader i hemvalutan till sitt företag.

 • Ingen extra kostnad tas ut för DCC

  DCC är inte en ny avgift, den ersätter den växlingsmarginal som annars tas ut av kortföretag och utgivande bank vid en utländsk transaktion.

Fexco DCC säljkanaler

Fexco:s DCC-tjänst finns tillgänglig via följande kanaler:

 • Bankomat
 • POS-terminaler
 • e-Handel
 • Integrerade plattformar
 • Callcenter
 • Automat
 • Mobila miljöer

Bankomat

Oberoende bankomat ägare och bankomat inlösare kan nu generera ytterligare intäkter och ge bättre kundservice genom att tillhandahålla förskottsvalutaväxling för internationella kortinnehavare genom Fexco:s Dynamiska Valutaväxling vid bankomattjänst (DCC@ATMTM)

POS-terminaler

Dynamisk Valutaväxling DCC görs tillgänglig via terminaler på försäljningsställen för kunder som betalar med sitt fysiska kort. Fexcos DCC-aktiverade betalterminaler identifierar automatiskt om ett kort har en utländsk valuta och visar då kunden alternativet att betala i sin Fexco samarbetar med ett antal terminalleverantörer, inklusive: VeriFone, Ingenico, Keycorp, PAX etc.

e-Handel

Dynamisk Valutaväxling DCC är tillgänglig för e-handelskunder som betalar med sitt kort på nätet. Programvaran på webbplatsen identifierar och verifierar automatiskt kort berättigade för DCC och erbjuder kortinnehavaren valet att betala i sin egen valuta med Fexcos DCC-tjänst.

Integrerade plattformar

Fexco DCC-tjänst är integrerad med ett stort antal betaltjänstleverantörer för att erbjuda internationella kortinnehavare valet att betala i sin egen valuta. Systemet känner automatiskt igen berättigade kort och kortinnehavaren erbjuds valet att betala i sin egen valuta med Fexcos DCC-tjänst. Genom integration med säljföretagens befintliga betalterminaler – kan säljföretagen generera intäkter från sina internationella kunders köp. Detta alternativ är mycket framgångsrikt med hög acceptans genom att kunden själva enkelt gör valutavalet i betalterminalen.

Callcenter

I callcenter miljöer, där kortet ej är fysiskt närvarande, är DCC en kundtjänstfunktion som erbjuds till internationella kunder som ringer in och betalar för varor eller tjänster över telefon. När callcenteragenten skriver in kortnumret i sitt  betalsystem känner det automatiskt igen om det är ett utländskt kort och säljföretag kan därmed ge den internationella kunden valmöjligheten att betala i sin egen valuta.

Automat

Fexco:s DCC-tjänst är tillgänglig för kortinnehavare som betalar för varor eller tjänster i en automat. Valutan identifieras automatiskt när den internationella kortinnehavaren sätter kortet i automaten, och kortinnehavaren ges alternativet att betala i sin hemvaluta. DCC är ett särskilt tilltalande alternativ för säljföretag som är verksamma i miljöer med högt tryck som flygplatser. När DCC finns i automaten genereras ytterligare intäkter vid försäljning av produkter såsom extra bagage, extra benutrymme etc.

Mobila miljöer

Mer än hälften av alla e-handelsbetalningar görs nu via mobila enheter, antingen via webben eller mobilappar.

m-Handel är en viktig komponent för att ge kunder en helhetsupplevelse. På Fexco har vi stor erfarenhet av m-handel och levererar en anpassad tjänst för att möta behov inom m-handeln. Vi kan ge råd och vägledning för att optimera DCC och MCP både online och i appar för en utmärkt användarupplevelse, samtidigt som säljföretaget ökar både sin tillgängliga marknad samt intäkter.

Sektorer för säljföretag

Fexco:s DCC-lösning finns tillgänglig i följande sektorer:

Frågor & Svar

 • Dynamisk Valutaväxling

Dynamisk Valutaväxling

Fexco Kontakta

Fexco
Fexco Nordic Office (Representative Office),
C/O Regus Reception 1TR,
Klarabergsgatan 29,
111 21 Stockholm,
Sweden.
E-post: fexconordics@fexco.com

Registrerad adress: Fexco Centre, Iveragh Road, Killorglin, Co. Kerry, Ireland

Sociala media

Följ Fexco Merchant Services på: